Ja patron. Tack patron

Bild: Isidre Nonell (1872–1911) från Wikimedia
  • Tisdag 29 Okt 2019 2019-10-29
E-post 933

Folkbildningsrådet har utvecklats till ett komplex som präglas av elitism, inkapsling, nepotism och korruption. Ett bidragsindustriellt komplex där folket, som de påstår sig vilja bilda förväntas stå med mössan i hand och säga ”Ja patron. Tack patron”.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Tycker du om denna form av granskande journalistik som ger resultat? Som skakar makten? Granskningen av Folkbildningsrådet, som nu nått etablerad media och myndighetsföreträdare har tagit fyra år med ett minimum av resurser. Samtidigt har ingen annan media av de som uppbär försörjningsstöd och lönebidrag i form av presstöd varit behjälpliga.

Efter fyra år kom genombrottet.

Vi på Ledarsidorna, som i praktiken är en tvåmanscirkus, är beroende av dig som läsare eller lyssnare för att ta oss an makten.

Du stödjer oss bäst genom att bli prenumerant eller genom att Swisha över en uppmuntran på Swish 123 535 62 82.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se