Gängkriminaliteten: Elefanten i rummet

© Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se
  • Lördag 23 Nov 2019 2019-11-23
E-post 1334

Socialdemokraternas och i synnerhet statsministerns oförmåga att se samband mellan utvecklingen i utanförskapsområden med ökad gäng- och livsstilskriminalitet samt migration och en bristande integration fortsätter att plåga regeringen. Kommentarerna efter Socialdemokraternas partistyrelsemöte under gårdagen gav inga indikationer på att något förändrats i egentlig mening.

En av få som vågat kliva fram, och som fått klä skott och löpa gatlopp för att ha pekat på sambanden är polisen Peter Springare. Springare är, till skillnad från statsministern i allra högsta grad engagerad i den brottslighet som växt fram och kanske framför allt förändrats de senaste decennierna. På marken. Mitt bland buset. Varje dag. Sedan mer 40 år. Inte bara sedan 2014.

Ledarsidorna publicerar därför det kapitel ur boken “Peter Springare – Polis” som beskriver elefanten i rummet. Hur ett nervöst och ängsligt debattklimat smittat av sig inte bara på det politiska systemet utan även den organisation som är satt att garantera medborgarnas säkerhet. Polisen.

Boken kan du, om du inte redan har köpt den, inhandla här.

 

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se