Gängkriminaliteten – Statsministern visste om utvecklingen redan 2015

Stefan Löfven. © Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se®
  • Onsdag 20 Nov 2019 2019-11-20
E-post 3037

Statsministerns kritiserade intervju i SVT Agenda lever vidare. Statsministern kom med en rad med påståenden som kritiserats av flera parter. Men mest graverande är att informationen om utvecklingen i främst utanförskapsområdena och ökande destabiliserande faktorer fanns i regeringen efter regeringsskiftet 2014. Hos hans egna experter. En ökning som flera aktörer pekade på var utom kontroll. Statsministern visste. Något annat går inte rimligen att sluta sig till. Bevisen på detta är helt enkelt överväldigande.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation. I detta fall den rapport eller det underlag som arbetades fram i regeringskansliet 2015.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av regeringen och makten. Du kan bli provprenumerant i 14 dagar för en krona.

Det är vår enda möjlighet till att kunna fortsätta bedriva verksamheten då regeringen utformat presstödet på ett sådant sätt att det bara är möjligt för Bonnier, Schibstedt (SvD och Aftonbladets ägare) och motsvarande att erhålla stöd från. Bara SvD erhåller årligen 40 miljoner kronor i stöd av regeringen.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se