Unik dom i kammarrätten: Muslimska Brödraskapet representerar en icke-demokratisk ideologi

Muslimska Brödraskapet. © Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se
  • Måndag 4 Nov 2019 2019-11-04
E-post 3485

Kammarrättens dom i rättegången mellan Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor och Sveriges Unga Muslimer innebär ett paradigmskifte där en svensk domstol för första gången konstaterar att det Muslimska Brödraskapets ideologi är en icke-demokratisk politisk rörelse. En delseger för den svenska demokratin och debatten om islamism. Inte en fullständig seger utan ett steg på vägen att ta tillbaka svenska demokratiska grundvärden.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Denna nyhet har endast SVT Text-TV rapporterat om i en kort notis. Trots att domstolsutslaget är avgörande för de delar av Ibn Rushd-sfären som kontrolleras av det Muslimska Brödraskapet i Sverige. Domstolsutslaget kommer få långtgående konsekvenser för flertalet av det Muslimska Brödraskapet i Sveriges nätverksorganisationers förutsättningar att erhålla offentlig finansiering genom statsanslag och kommunalt föreningsstöd.

I PLUS-materialet har du idag hela Kammarrättens dom som bifogad. En mycket välskriven dom.

Trots detta har ingen annan media rapporterat om domen eller heller gjort en analys av densamma. Det får du bara på Ledarsidorna.se.

Ledarsidorna.se är frivilligt medlem av det pressetiska systemet och tar inte emot presstöd. Prenumerationer, eller att du blir PLUS-medlem är helt avgörande för att vi ska överleva.

Bli PLUS-medlem

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.