Carl Bildt och Greta Thunberg på samma plattform

Greta Thunberg. © Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se
  • Tisdag 3 Dec 2019 2019-12-03
E-post 1267

Tidskriften Project Syndicate samlar tidigare stats- och regeringschefer och som har bland annat Bill Gates som finansiär samt Carl Bildt och andra statsmän som stående kolumnister. Project Syndicate upplåter nu publicistiskt utrymme till Greta Thunberg, Luisa Neubauer och Angela Valenzuela. Detta sänder en tydlig signal att även Project Syndicate, med dess finansiärer och kolumnister, ger antidemokratiska rörelser utrymme i den allmänna debatten.

Med budskap där Extinction Rebellions idéer om klimatdiktatur och demontering av det fria västs demokrati är en av huvudpunkterna.

Artikeln som ljudfil:

FN:s klimatkonferens COP25 i Santiago, Chile, de första veckorna i december ställdes in och flyttades till Spanien. Detta medförde att ”Fridays for future” affischnamn Greta Thunberg var tvungen att segla tillbaka över Atlanten och hon kommer nu ansluta konferensen.

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av makten.

Ledarsidorna.se omfattas inte av det statliga presstödet. Detta stöd är utformat för att stödja främst Bonnier- och Schibstedtkoncernerna eller andra marknadsdominanter. Vi är helt beroende av prenumerationerna.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se