Moderaterna och socialdemokraterna stödjer kandidat för ökad slutenhet i EU-parlamentet

Cecilia Wikström. Pressbild EUP.
  • Torsdag 5 Dec 2019 2019-12-05
E-post 1671

Inför valet till Europaparlamentet 2019 vägrade Liberalernas Cecilia Wikström att medverka till granskning av hennes styrelsearbete i bolagen Beier Alma och Electa. Hon vägrade även att lämna ut reseräkningar varför det nu inte gick att utesluta att hon och bolagen lät EU:s skattebetalare stå för kostnader som annars skulle belastat bolagens aktieägare. Det gick heller inte att dra några slutsatser på hur mycket tid som togs i anspråk för styrelsearbetet och vilka åtaganden hon inte kunde fullgöra i EU-parlamentet.

Nu kandiderar Wikström till posten som val EU-ombudsman. I hennes arbetsuppgifter ligger bland annat att verka för medborgarnas intressen i form av ökad transparens.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av makten.

Ledarsidorna.se har, likt annan media både utgivningsbevis och är ansluten till det pressetiska systemet. Men uppbär inte något presstöd då riksdagens partier valt att utforma detta för att främst gynna Bonnier, Schibstedt och andra marknadsdominerande medier.

Vi är beroende av prenumeranter donationer för vår överlevnad. Detta särskilt då Youtube nu stängt av samtliga annonsintäkter från Youtube-kanalen då Ledarsidorna.se journalistik bedöms som stötande.

Det går även bra att ge tillfälliga förstärkningar via PayPal, till höger, eller Swish på nummer 123 535 62 82.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se