Ny UD-chef fördjupade Sveriges relationer med terrororganisationen Hamas

Ann Linde. © Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se
  • Torsdag 12 Dec 2019 2019-12-12
E-post 1933

Utnämningen av Robert Rydberg som nu kabinettssekreterare på UD under Ann Linde kan ses som en utnämning av en klassisk karriärdiplomat till att bli högste tjänsteman och återgång till klassisk diplomati. Men det finns en annan sida av utnämningen. Tvärtom förstärks Socialdemokrater för Tro och Solidaritets inflytande. UD:s politiska ledning förstärks även av en medarbetare med operativ aktivistisk kompetens samt erfarenhet av att samarbeta nära med Hamas och Muslimska brödraskapet nu blir kabinettssekreterare.

Artikeln som ljudfil:

 

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln. Detta är kanske ännu intressantare idag än annars eftersom Robert Rydberg lämnat spår efter sig på internet.

Det är många som läser Ledarsidorna, men bara få som prenumererar. Ledarsidorna.se rankades 2018 som den media av högst kvalitet i Sverige 2018 av de som läser minst tre artiklar i veckan av Reuters Institute vid anrika Oxford University i Storbritannien.

Om du tycker att det Ledarsidorna.se gör behövs, att det är viktigt med en redaktion som tar det där extra spadtaget när alla redaktioner andra ger upp eller går hem för att dricka saft och äta bulle, bli prenumerant.

Undersökande och grävande journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan vi försvinna i morgon.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se