Antisemitismen i SSU urholkar Stefan Löfvens och Sveriges arbete mot judehat

Stefan Löfven. © Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se®
  • Onsdag 5 Feb 2020 2020-02-05
E-post 2525

SSU:s representant vid en demonstration i Stockholms antisemitiska uttryckssätt har inte uppstått ur tom luft. Tvärtom tydliggör hela retoriken och förhållningssättet han ger uttryck för de antisemitiska och rasistiska grunddragen i Socialdemokraternas ungdomsförbunds Stockholmsdistrikt. Samt bekräftar återigen de starka banden till islamistiska och därmed antisemitiska grundvärderingar.

Under lördagen talade socialdemokratiske regionpolitikern Alexander Suleiman på en demonstration utanför den amerikanska ambassaden mot Trumps nya fredsavtal mellan Israel och Palestina, något som Tobias Petersson från tankesmedjan Perspektiv på Israel avslöjar och Nyheter Idag uppmärksammat. Under demonstrationen manade Suleiman på och klappade händerna när sången ”Krossa sionismen” skanderades.

På en film från demonstrationen syns även hur män skriker en ramsa på arabiska: ”Skjut, åh skjut Qassam”. Ett stöd till den terroriststämplade organisationen Hamas militära del.

Under demonstrationen sjöngs även den av SSU och Socialdemokraterna förbjudna sången ”Leve Palestina, krossa sionismen” som så sent som 2019 fördömdes av Socialdemokraternas ordförande Stefan Löfven. Uttrycket ”Krossa sionismen” bedöms av SKMA som ett förnekande av landet Israels rätt till existens och kan därmed anses vara ett uttryck för antisemitism.

Bägge uttrycken faller under IHRA:s definition av antisemitism. Statsminister Stefan Löfven lät bara veckan innan förstå att han själv anammat IHRA:s definitioner av antisemitiska uttryckssätt. Alexander Sueiman låter dock förstå i intervju med Nyheter Idag att han inte givit uttryck för antisemitiska vanföreställningar då det han givit uttryck för inte skall tolkas bokstavligt.

Men förutom SSU-distriktet i Malmö är det internt känt att SSU i Stockholms stad bejakar extrema åsikter och separatism. Relationerna med det tydligt antisemitiska SUM, Sveriges Unga Muslimer, är stark. 

Opinionsbildaren Rebecca Uvell kunde 2016 avslöja att Rashid Musa, SUM, skulle hålla ett separatistiskt möte för rasifierade i partiets lokaler på Sveavägen 68. Mötet var en diskussionskväll som leddes av Rashid Musa, ordförande för Sveriges unga muslimer. SUM var en av medarrangörerna tillsammans med studieförbundet Ibn Rushd och Islamiska Förbundet i Sverige, IFIS, till ”Muslimska Familjedagarna” som under flera tillfällen, i praktiken årligen, bjöd in internationellt kända antisemiter och jihadistförespråkare till olika evenemang.

Mer om dessa band kan du läsa om i  boken “Islamismen i Sverige” av Johan Westerholm

Som sammanhållande för det separatistiska seminariet 2016 var en annan känd SSU-profil anställd på Dagens Arena. Kontaktperson för SSU för samarbetet med Rashid Musa var Maria Salvo. Maria Salvo är anställd på Arenagruppen. Arenagruppen har vid ett flertal tillfällen figurerat i antisemitiska sammanhang. Lisa Pelling och Lisa Bjurwald är de två kanske mest graverande exemplen på antisemitiska kolportörer under senare tid.

Sveriges Unga Muslimer förlorade 2019 rätten till statsbidrag från MUCF i en dom i Kammarrätten i Stockholm för att de inte levde upp till demokratiska grundvärderingar.

Alexander Suleimans uttryckssätt har inte uppstått ur tom luft. Tvärtom tydliggör och bekräftar hela hans retorik och förhållningssätt de antisemitiska och separatistiskt rasistiska dragen i Socialdemokraternas ungdomsförbunds Stockholmsdistrikt. Samt bekräftar återigen åsiktsgemenskapen till islamistiska värderingar.

Men då Suleiman bedöms vara något av ett framtidsnamn för Socialdemokraterna i Stockholm kommer han inte behöva lämna partiet efter sina uttalanden. Antisemitismen i Socialdemokraterna kommer växa sig allt starkare och hotar nu legitimiteten i Stefan Löfvens initiativ till konferensen i Malmö till minne av Förintelsens offer.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se