Johan Westerholms “Islamismen i Sverige” ges ut i Norge av Document Forlag

  • Söndag 9 Feb 2020 2020-02-09
E-post 665

Boken ”Islamismen i Sverige – Muslimska Brödraskapet” kommer under försommaren komma att ges ut i Norge i en norsk översättning.

Flera utländska marknader har visat intresse för att ge ut Johan Westerholms ”Islamismen i Sverige”. Boken visar sig vara den första i sitt slag som sätter islamismen i sitt sammanhang i det fria väst. Det fria väst präglas av en öppenhet och en tillit som visat sig vara en ypperlig jordmån för fascistiska ideologier, som islamismen, att få fäste i.

Förutom att Westerholm leder i bevis att islamismen är en minoritetsrörelse även bland muslimer pekar han på mekanismerna för radikalisering över till den våldsbejakande salafismen med faktiska exempel tagna från aktuella rättsfall i Sverige. Westerholm redovisar även hur islamistiska nätverksorganisationer påverkat och påverkar den svenska samhällsutvecklingen i en riktning där de universella mänskliga rättigheterna hotas.

Den största av nätverksorganisationerna, det Muslimska brödraskapet, arbetar främst genom utomparlamentariska metoder men kompletterar det med att etablera sig i fem av de åtta partierna i Sveriges riksdag.

Det första förlaget att ge ut boken ”Islamismen i Sverige” utanför Sverige i en översättning är förlaget Document som fått de exklusiva rättigheterna för en norsk översättning. Lanseringen är planerad till försommaren i Oslo. Motivet till Documents beslut var följande:

Johan Westerholm har levert en foruroligende dokumentasjon av islamismen i Sverige som samtidig er dypt imponerende. Bokens grundighet og makeløse detaljnivå er med på å gjøre forfatterens analyse helt ugjendrivelig, uten at den er det minste tung å lese.

Christian Skaug, redaktör hos Document Forlag

Document Förlag har tidigare givit ut författare som Hege Storhaug och Sir Roger Scruton.

 

Boken “Islamismen i Sverige” kan inhandlas på bl.a BOKUS.

Övrigt:

Samtal mellan Aron Flam och författaren kan du lyssna på Soundcloud.

Intervju med författaren i Radio Österåker kan du lyssna på här.

Videoupptagning från lanseringsseminariet:

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se