Så vill Muslimska brödraskapet skrämma till underkastelse

Ann-Sofie Hermansson. © Kjell Nilsson Mäki
  • Onsdag 12 Feb 2020 2020-02-12
E-post 5446

Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil väljer att överklaga den friande domen mot Ann-Sofie ”Soffan” Hermansson för förtal. Överklagandet var väntat då denna form av jihad i domstolar är en uttalad strategi för Muslimska brödraskapet. Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakils organisation, Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén är en av det svenska Brödraskapets tydligaste och viktigaste nätverksorganisationer.

Artikeln som ljudfil:

I sex blogginlägg beskrevs debattörerna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil som bland annat ”extremister” och ”försvarare av terrorister” av Ann-Sofie Hermansson (S), som då var ordförande för kommunstyrelsen i Göteborg. Igår föll domen mot Hermansson, och hon friades från anklagelserna om grovt förtal. Abdullahi och Doubakil ska tillsammans betala Hermanssons rättegångskostnader på 190 000 kronor.

Vi är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Trots att Ledarsidorna.se både är invald i Publicistklubben samt anslutit sig till det pressetiska regelverket står Ledarsidorna utanför regeringens regelverk för presstöd. Detta har regeringen valt att utforma så att endast mer lojala medier kan få del av det. SvD är ett exempel som varje år kan inkassera mer än 45 miljoner kronor i statsbidrag.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se