Så utvecklas BLM-rörelsen till att bli den fjärde intifadan

Det här är en svensk panter. © Johan Westerholm.
  • Tisdag 28 Jul 2020 2020-07-28
E-post 1920

Trots att de svarta muslimerna är i minoritet håller nu BLM-rörelsen på att utvecklas till en religiös intifada med udden riktad inte bara mot USA utan även mot Israel.  Och i bakgrunden finns, som organisatör eller inspiratör, det Muslimska brödraskapets nätverksorganisationer som säkerställer att utvecklingen går i takt i såväl Mellanöstern som i Nordamerika.

Den stora Black Lives Matter-rörelsen i USA har riktat ljuset mot strukturell rasism. Men rasismen i USA har aldrig varit så liten som i dag. Det menar den amerikanske opinionsbildaren Coleman Hughes.

– Jag kan inte se att det borde inspirera till globala protester, säger han.

Black Lives Matter-protesterna tog fart i våras efter att George Floyd dött, till följd av övervåld från polisen. Rörelsen är fortfarande högljudd och storskalig i USA, och har även spritt sig till andra länder. Coleman Hughes har på kort tid blivit en känd opinionsbildare, vars åsikter kring Black Lives Matter-rörelsen fått stor uppmärksamhet. Rörelsens bild av strukturell rasism är förlegad, anser han rapporterar SVT.

Och Coleman Hughes teser stämmer sett till hur BLM-rörelsen nu utvecklas i USA. 

Trots att amerikanska muslimer utgör en försvinnande liten minoritet domineras rörelsen allt mer av att likna en intifada med andra, främst religiösa undertoner. Den fjärde, nu för första gången globala intifadan. Där George Floyd nu används som symbol för rörelser som står det Muslimska brödraskapet nära eller ingår i dess struktur på bägge sidor Atlanten.

NITEK Publicism som numera driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Johan Westerholm kvarstår dock som ansvarig utgivare och chefredaktör.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Ljudfilerna, när de spelas in vilket vi skall börja med igen om någon vecka kommer vara tillgängliga för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.