Följer Folkhälsomyndighetens ledning läkarnas etiska regelverk?

Läkarförbundet och Folkhälsomyndigheten. Montage.
  • Torsdag 13 Aug 2020 2020-08-13
E-post 1500

Frilansjournalisten Emanuel Karlsten har för Expressen publicerat två av ett okänt antal artiklar baserat på mailväxlingen mellan statsepidemiolog Anders Tegnell, Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson, tidigare statsepidemiolog Johan Giesecke med flera. Fram träder bilden av en liten sammansvetsad trojka som ser omvärlden som ett hot och tappat det för alla läkare tvingande etiska regelverket.

Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Ljudfilerna, när de spelas in vilket vi skall börja med igen om någon vecka kommer vara tillgängliga för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se