Sverige samarbetar med Islamic Relief Sudan – trots tidigare kända kopplingar till al Qaida

Islamic Relief, Sida. Montage.
  • Söndag 9 Aug 2020 2020-08-09
E-post 1568

Sverige har sedan regeringsskiftet 2014 inlett ett allt tydligare samarbete med Islamic Relief, antingen via Sida eller via World Vision som ett av flera möjliga mellansteg. Ett samarbete som inte på något sätt är oproblematiskt med tanke på organisationens historia i Sudan. Islamic Relief Sudans kopplingar till bland annat al Qaida går nämligen in i våra dagar. Och kan inte ha rimligen varit okända för ansvarigt statsråd Peter Eriksson.

NITEK Publicism som numera driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Johan Westerholm kvarstår dock som ansvarig utgivare och chefredaktör.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Ljudfilerna, när de spelas in vilket vi skall börja med igen om någon vecka kommer vara tillgängliga för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se