Det här är en svensk skenmyndighet

Axel Oxenstierna, Folkbildningsrådet. Montage.
  • Torsdag 17 Sep 2020 2020-09-17
E-post 1164

Folkbildningsrådet vill, bara genom namnvalet, göra anspråk på att vara en del av den svenska förvaltningsmodellen grundad av Axel Oxenstierna. Men Folkbildningsrådets konstruktion leder istället till tankarna om en skenmyndighet som uppträder under falsk flagg. Mer likt ett holdingbolag i ett skatteparadis.

Konstruktionen liknar mer ett holdingbolags struktur i skatteparadis som Cayman-öarna.  När skattebetalarnas pengar väl landat på Folkbildningsrådets konto är det i regel det sista som någon någonsin såg av dom.

NITEK Publicism som  driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Johan Westerholm är ansvarig utgivare och chefredaktör.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Ljudfilerna, när de spelas in vilket vi skall börja med igen om någon vecka kommer vara tillgängliga för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

 

Redaktörens slutkommentar:

Folkbildningsrådets styrelse beslutade den nionde september att se över bidragssystemet till studieförbunden för att motverka fusk i verksamheten. Folkbildningsrådet förstärker även arbetet med uppföljning och kontroll. Detta efter uppgifter om felaktig bidragsanvändning i Järva.

Men då Folkbildningsrådet helt saknar förvaltningskultur och motsvarande kompetens samt kontinuerligt motsatt sig extern granskning av helt oberoende part, som Statskontoret eller Riksrevisionen, är det tveksamt om detta krafttag får någon egentlig effekt.

 

ISLAMISMEN I SVERIGE

Stöd den internationella utrullningen av “Islamismen i Sverige” samt distribution av pocketupplagan. Denna upplaga är uppdaterad med de stadgar och redovisning av det samägande av Granhedsgården AB, finansierat av Folkbildningsrådet som bekräftar studieförbundet Ibn Rushd fasta och långtgående relation med det Muslimska brödraskapet.

Stadgar och samägandeavtal samt transferering av medel till en stiftelse som Folkbildningsrådet enligt egen uppgift har analyserat men låtit bli att agera på.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se