Muslimska brödraskapet: C, S och Svenska kyrkan visste vilka de samarbetade med 1993

Nyhetsmagazinet rubrik december 1993. Socialdemokraterna, Svenska kyrkan, Centerpartiet logo. Montage.
  • Söndag 2 Maj 2021 2021-05-02
E-post 1986

En artikel i det numera nedlagda “Magazinet” identifierar sannolikt startpunkten, eller platsen, för det som skulle bli Muslimska brödraskapets bas för etablering i Sverige. En artikel som ledde till reaktioner på sådan nivå att vare sig Svenska kyrkan eller Socialdemokraterna ens efterhand rimligen kan påstå att de inget visste om Brödraskapets företrädare, värderingar och agenda.

Historien om föregångaren till Stockholms moské, källarmoskén på Ringvägen 137, är okänd för de flesta. Många spår är idag raderade men några finns kvar. Spår som är fullständigt avgörande för att kunna styrka att Socialdemokraterna i Stockholms stad, Centerpartiet samt den tidigare Broderskapsrörelsen (idag Socialdemokrater för Tro och Solidaritet) hade god kunskap och full kännedom om moskéns verksamhet och inriktning.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela podcasten.

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Ur dagens artikel

  • Artiklarna finns nu uppladdade som filer, de artiklar som var avgörande för att få ihop pusslet.
  • Stockholms moskés företrädare öppna med att förneka Förintelsen
  • Litteratur som klassats som hets mot folkgrupp till försäljning
  • Öppet anhängare till Hamas.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se