Tidigare imam vid Stockholms moské dömd för terroristbrott

Haytham Rahmeh / Sham-brigaderna. Foto: National front of Syrian coalition, Wikipedia. Montage.
  • Onsdag 19 Maj 2021 2021-05-19
E-post 2741

Såväl regeringen som Svenska kyrkan har knutit upp sitt strategiska samarbete med företrädare för Stockholms moské och Islamic Relief Sverige. Samarbeten med företrädare som, visar Ledarsidornas granskning, dömts för terrorbrott med flera dödade innan denne kom till Sverige och senare fick svenskt medborgarskap.

Islamic Relief Sverige grundades av imam Haytham Rahmeh och Islamiska förbundet i Sverige 1993. Islamic Relief ingick redan från grundandet som en del av Islamic Relief Worldwide. 

Islamiska förbundets första lokaler låg i källaren till fastigheten Ringvägen 137 i Stockholm. I denna miljö, som i allt väsentligt präglades av starka antisemitiska inslag och tydliga sympatier med terrororganisationen Hamas, ingick idag en rad kända företrädare för det muslimska civilsamhället i Sverige; Mahmoud Khalfi, idag imam i Stockholms moské, Mahmoud Aldebe, tidigare ordförande för Sveriges Muslimska råd som ingick samarbetsavtalet med Broderskapsrörelsen och Mostafa Kharraki, tidigare vice ordförande för Sveriges Muslimska råd. Och Haytham Rahmeh som blev instiftare av biståndsorganisationen Islamic Relief.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln.

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Ur dagens artikel:

  • Dömd för terrorbrott 1985 grundar Islamic Relief i Sverige
  • Blir imam i Stockholms moské
  • Blir svensk medborgare
  • Ansluter sig till al Qaidas nätverk
  • Smugglar vapen till al Qaida

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se