UD tar lätt på rysk kränkning av förband med kärnvapenkapacitet

Fyra ryska stridsflyg kränkte svenskt luftrum utanför Gotland i förra veckan / UD. Foto: Försvarsmakten / Regeringen.se. Montage.
  • Onsdag 9 Mar 2022 2022-03-09
E-post 492

De semestrande chefstjänstemännens frånvaro från Utrikesdepartementet under det Ukrainska krigets första vecka har visat sig få konsekvenser i Sveriges bilaterala relationer med den andra krigförande parten. De signaler som skickats ut från UD till Kreml i enlighet med internationellt vedertagna diplomatiska protokoll är att Sverige tagit lätt på att ryska sammansatta förband med kärnvapenkapacitet kränkt svenskt luftrum.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Som prenumerant och premiumkund har du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Ur dagens artikel: UD visar sig ha varit helt avlövat på tjänstemän på rätt diplomatisk nivå för att protesten mot Ryssland skall räknas som en protest.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se