Kremls narrativ får fäste i svensk säkerhetspolitisk debatt

Vladimir Putin / Kreml. Foto: Wikipedia. Montage.
  • Torsdag 7 Apr 2022 2022-04-07
E-post 1088

Kremls narrativ får ett allt fastare grepp om den svenska Nato-debatten. De som för Kremls talan, omedvetet eller medvetet,  blandar ihop USA med Nato och de överdriver kraftigt de diplomatiska eventuella vinsterna med att stå utanför en försvarsallians. De blandar fakta med fiktion på ett sådant sätt att de inte bara löper Kremls ärenden utan även direkt underkänner Norges, Polens och Baltikums rätt att besluta över sitt eget öde.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Som prenumerant och premiumkund har du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Ur dagens artikel bland annat hur Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och Jan Emanuel Johansson (S) lägger sig nära Kremls narrativ.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se