Därför tar inte svenska islamistiska organisationer avstånd från terrorn

Ammanbudskapet, Stockholms Moské. Montage.
  • Tisdag 3 nov 2020 2020-11-03
E-post

Artikeln har editerats med ny information.

Efter de två senaste terrorattackerna i Frankrike är det påfallande tyst från islamistiska organisationer i Sverige. Och tystnaden har sin förklaring. Det Muslimska brödraskapets högste andlige ledare i Sverige, imamen i Stockholms moské, har ratificerat ett dokument som förbjuder kritik även mot den våldsbejakande Salafismen.

Efter de två senaste terrorattackerna i Frankrike, mordet på gymnasieläraren Samuel Paty samt attacken mot en kyrka i Nice är det påfallande tyst från islamistiska organisationer i Sverige.Organisationer och opinionsbildare som till exempel Sveriges Unga Muslimers ordförande Rashid Musa som vid motsvarande andra terrorattacker mot moskéer är snabba med att avkräva omgivningen avståndstaganden och hårdare lagstiftning.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation samt hela nyhetsarkivet.

Johan Westerholm är ansvarig utgivare och chefredaktör.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se