Migrationsöverenskommelsen: Likabehandling skapar särbehandling

Genrebild. Foto: Mika Baumeister
  • Fredag 9 apr 2021 2021-04-09
E-post

Regeringens proposition om ny utlänningslag presenterades igår.  Genom att införa en ny migrationslagstiftning som skall vara lika för alla lyckas regeringen ändå med konststycket att positivt särbehandla en grupp migranter, de afghanska männen. Som för vilken gång i ordningen nu får en ny möjlighet att stanna i Sverige. En fråga som borde ha varit avgjord för länge sedan.

Regeringens proposition om den framtida utlänningslagen och migrationspolitiken presenterades igår under en presskonferens efter att ha varit försenad. Regeringspartierna har enats om innehållet i en lagrådsremiss som är grunden för den kommande propositionen.

Läs även: Så blir den socialdemokratiska migrationspolitiken permanent

Förslagen i lagråds­remissen bygger på Migrations­kommitténs betän­kande. Regeringen föreslår bland annat att uppe­hålls­tillstånd som huvud­regel ska vara tids­begrän­sade samt att perma­nent uppe­hålls­tillstånd tidigast ska kunna beviljas efter att man har haft tids­begrän­sat uppe­hålls­tillstånd i tre år och endast om vissa sär­skilda krav är upp­fyllda, inklu­sive ett krav på för­sörj­ning. Även för­sörjnings­krav vid anhörig­invandring införs.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln.

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se