NOTIS: Aftonbladet – Sveriges mest schizofrena åsiktsmaskin

När Ebba Busch Thor, ordförande för Kristdemokraterna, framträdde framför den svenska flaggan i Almedalen sommaren 2016 bedömdes hon av Aftonbladet representera en unken nationalism. När socialdemokraternas ordförande Stefan Löfven gör detsamma hyllas Löfven på ledarplats för sitt tilltag.

Aftonbladet befäster nu sin position som landets mest schizofrena tidning. Antingen detta eller att redaktionen uppvisar den högsta alkoholkonsumtionen per capita under arbetstid inom journalistkåren. En konsumtion där varje måltid är en “happy hour” som får “Happy Hour” på krogen “Den Gröne Jägaren” att likna en te-bjudning för gamla tanter. Den Gröne Jägaren är, i Stockholmskretsar kanske mest känd för att vara lokal arena för grenen “kast med liten sejdel” när det går som vildast till under “Happy Hour”.

Hur länge huvudägaren Schibstetdt kommer att låta detta ligga inom ramen för ägarstyringen är okänt men sannolikt ligger det helt inom ramen för minoritetsägaren LO:s ägarambitioner.

 

Om författaren

Johan Westerholm
Johan Westerholm
Redaktör och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se. Fd underrättelseofficer med studier i politisk islam. Bott i Stockholm, Madrid, London och Boston men nu landat i Furusund.

Kommentarer

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av det regelverk som Myndigheten för Radio och TV för var tid beslutar om.
Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver i kommentatorsfältet. Dina kommentarer faller under ditt eget ansvar.