Törnvall: Två klara ljus, i en tid av totalt mörker

  • Fredag 8 okt 2021 2021-10-08
E-post

Karl Hedins mångårige vän och jaktkamrat Björn Törnvall ger sin syn och sina reflektioner över Förvaltningsrättens beslut. Törnvall och Hedin har tillsammans skrivit flera böcker om jaktfrågan, bland annat “De jagade jägarna”.

Vi som följt hetsjakten på Karl Hedin och hans anställda, genomförd av rättsväsendets många mörkermän och kvinnor, har idag anledning att glädjas med de drabbade!

Jag förmår inte, att här och nu nämna alla dessa mörkrets furstar och furstinnor vid deras rätta namn, även om jag givetvis vet vilka de är. De får mig bara att må illa.

I detta snart treåriga totala och ibland hopplösa mörker, finns det ändå ett par starka fyrbåkar, som hjälpt ”Fru Justitia” att navigera sin farkost rätt, mellan alla blindskär, falska fyrljus och hämndlystna väntande ”vrakplundrare”.

Jag är mycket glad åt, att kunna lyfta fram rådmännen David Viktorsson Harrby hos Västmanlands tingsrätt, som friade de åtalade på alla punkter och hans kollega, rådmannen Anders Lidman hos Förvaltningsrätten i Falun, som nyss upphävde polisens omhändertagande av Karl Hedins jaktvapen! 

Dessa bägge har visat upp ett starkt rättspatos och personlig integritet. De lyser klart i det kompakta mörker Karl Hedin och hans olycksbröder tvingats leva i, sedan oktober 2018. Heder åt dessa rättvisans tjänare, som förmått följa sin övertygelse! 

Det är nämligen just inifrån rättsväsendet självt, som detta hårt sammanhållna och politiskt färgade kotteri, vars agerande är förödande för myndigheternas trovärdighet och respekt, måste bekämpas och rensas ut. 

De allra flesta hårt arbetande tjänstemän inom olika delar av rättsväsendet, som dagligen för en kamp mot ökande kriminalitet och bristande resurser, förtjänar verkligen inte, att förknippas med de ”rättsstatens dödgrävare”, som drar löje över verksamheten. 

Jag är övertygad om, att rättvisan segrar till slut, även om det har varit en lång natts färd mot dag!

 

Björn Törnvall

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se