Vänsterns argument mot öppna gränser, del II: “Det handlar om landets själ och hjärta”

Danska emigranter på väg till Amerika. Bild: Edvard Petersen/Public Domain
  • Onsdag 25 nov 2020 2020-11-25
E-post

“Sanningen är att massmigration är en tragedi, och att den övre medelklassen moraliserar om saken är en fars. Möjligtvis har de ultrarika råd att leva i den gränslösa värld de aggressivt förespråkar, men de allra flesta människor behöver — och vill ha — en sammanhängande, suverän politisk enhet som försvarar deras rättigheter som medborgare” skriver Angela Nagle i andra delen av hennes artikel om en kritisk syn på migration från vänster.

Affärsintressen och moralisk utpressning

 

Det finns inget folkligt stöd för öppna gränser, men migrationspolitik som lägger ansvarsbördan på arbetsgivare istället för migranter får ett starkt stöd: enligt en undersökning av Washington Post och ABC News stöder nära 80 procent av amerikanerna att införa det federala verifikationssystemet för anställningar, E-Verify, som skulle hindra arbetsgivare från att utnyttja illegal arbetskraft.

Stödet är mer än dubbelt så stort som stödet för att bygga en mur mot Mexiko. Så varför kretsar presidentkampanjer kring att bygga en stor gränsmur? Varför handlar migrationsdebatten om ICE kontroversiella metoder mot migranter — i synnerhet när den mer humana och populära metoden att lägga ansvaret på arbetsgivaren att anställa laglig arbetskraft också är den mest effektiva?

Svaret är, i korthet, att lobbyister har blockerat och saboterat initiativ som E-Verify i årtionden, medan öppna gränser-vänstern övergett alla seriösa diskussioner om ämnet. Nyligen blockerade Western Growers Association and California Farm Bureau Federation med flera ett lagförslag som skulle ha gjort E-Verify obligatoriskt, trots flera eftergifter åt arbetsgivarna. Demokraterna verkade totalt frånvarande från denna debatt.

Resultatet blir att arbetare från ekonomier som ödelagts av det amerikanska jordbruket kommer fortsätta bjudas in med löften om arbeten, för att billigt och olagligt exploateras. Utan fullständiga rättigheter kommer dessa icke-medborgare vara omöjliga att organisera, och de kommer att hållas i konstant rädsla för att kriminaliseras och gripas.

Det har blivit ett vanligt slagord bland förespråkare för öppna gränser — och många tyckare inom mainstream — att det “inte finns någon migrantkris”. Men oavsett om de gillar det eller inte, är massmigration på samhällsomvälvande nivåer impopulärt inom alla samhällsklasser och över hela världen. Och de människor som är emot det, medborgarna, har rätt att rösta.

I allt högre grad skapar migrationen en kris som är fundamental för demokratin. Alla politiska partier som vill regera måste antingen acceptera folkets vilja, eller undertrycka avvikande åsikter för att kunna genomföra öppna gränser-politik.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln.

– Lågavlönade missgynnas av migration.

– “Vi behöver inte gilla varandra så länge som vi fortsätter tjäna pengar på varandra” – marknadshögerns mångkultur.

– Utvandring och utarmning: “En konstant förblödning”.

– “Förbättra utsikterna för världens fattiga” – enda hållbara lösningen på massmigrationen.

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se