Muslimska brödraskapet erhåller svenskt Corona-stöd

Tillväxtverket / Muslimska brödraskapet. Montage.
  • Tisdag 14 dec 2021 2021-12-14
E-post 647

Inte bara högerextrema organisationer och organiserad brottslighet har kommit att erhålla regeringens Corona-stöd. Ledarsidornas granskning visar att även det fascistiska Muslimska brödraskapet nyttjar möjligheterna att få ytterligare svensk skattefinansiering för att bedriva och utveckla sin verksamhet.

Korttidsarbete var det viktigaste räddningspaketet för att möta den ekonomiska krisen under pandemin. Sammanlagt har drygt 76 000 företag fått ta del av pengarna och störst belopp har gått till kända storbolag som Scania, Volvo Cars och SAS.  Krisstödet är det enskilt största i svensk historia, totalt 38 miljarder kronor fördelats. Stödet har finansierats med skattemedel. Det administreras av Tillväxtverket. Tillväxtverket är en förvaltningsmyndighet som sorterar under Näringsdepartementet.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Som prenumerant och premiumkund har du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Ur dagens artikel (källmaterial):

  • Tillväxtverkets beslut om bidrag till Muslimska brödraskapets klusterorganisation Muslim Aid Sweden
  • Mehmet Kaplans roll
  • Muslim Aid Sweden senaste årsredovisning

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se