Ytterligare drama i rättegången mot Karl Hedin

  • Måndag 1 mar 2021 2021-03-01
E-post

Inför den andra veckan av  rättegången mot industrimannen Karl Hedins bjöd fredagens förhör med NOA:s utredare på visst drama. NOA medger nu att de inte bara instruerat huvudvittnet om hur bevismateriel skall hanteras så att NOA kan hitta det vid förnyad husrannsakan utan även om att NOA informerat huvudvittnet i utredningen mot Karl Hedin att det skulle vara föremål för en annan undersökning som misstänkt för stämpling till mord.

I podden Aftonbladet Krim intervjuas chefsåklagare Karin Falk Strand, chef för riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, den enhet som driver målet. Falk Strand, menar att mediarapporteringen om fallet varit obalanserad till industrimannen Karl Hedins förmån. Normalt i en rättsstat dömer rätten endast på det som framkommer i rättssalen och inte i media varför chefsåklagarens oro bär anses vara obefogad.

Rättegången i målet mot industrimannen Karl Hedin startade i förra veckan och har nu genomfört tre av sex rättegångsdagar. Karl Hedin, 71, misstänks ha deltagit i en olaglig vargjakt och för att ha försett en man och hans hustru med giftet Karbofuran. Giftet hittades vid en husrannsakan och låg då förpackat i doser i förslutningsbara påsar.

Kvinnan, som även går under beteckningen ”det trovärdiga vittnet” påstod först att hennes man blandat gift i köttfärs och lagt ut i naturen i syfte att döda varg, och att det var Hedin som lagt giftet i deras postlåda efter att ha besökt dem. Ingen har dock sett Hedin lägga giftet i postlådan och kvinnan har sedan tagit tillbaka allt och säger att det är bara hon som hanterat giftet själv sedan det hittats i hennes svärfars hus.

Rättegångens tredje dag under förra veckan, fredagen, bjöd på ytterligare drama. 

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln.

Ur dagens artikel:

  • Polis informerade huvudvittne om att denna var misstänkt för annat grovt brott i annan utredning
  • Polis instruerade huvudvittne om hur bevis skulle förberedas före husrannsakan
  • Polis vanställde resultat av hemliga tvångsmedel

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se