Hetaste fotbollsmatcherna i Sverige

  • Torsdag 23 jun 2022 2022-06-23
E-post 0

Allsvenskan må ligga efter både Danmark och Norge vad gäller ranking hos UEFA men när det kommer till stämning på läktarna är det helt klart Sverige som är bäst. Vissa matcher är hetare än andra och vi tänkte därför gå igenom de hetaste mötena inom svensk fotboll.

Hammarby IF vs Djurgårdens IF

De båda Stockholmsklubbarna spelar båda sina hemmamatcher på plasten på Tele 2 Arena och det är bra tryck på läktarna när lagen ställs mot varandra. Att vara bäst i Stockholm är något Stockholmslagen prioriterar och de senaste åren har Hammarby närmat sig Djurgården på den sportsliga biten efter att i många år varit den starkare kraften på läktarna. Att besöka ett Stockholmsderby är ett måste för svenska fotbollsfans.

IFK Göteborg vs Malmö FF

Detta är Sveriges största möte historiskt sätt då det är dessa två klubbar som har störst och flest meriter. IFK Göteborg har två guld i UEFA Cupen men Malmö FF har spelat final i Europacupen, nuvarande Champions League. MFF har flest SM-guld med 22 stycken medan IFK Göteborg är tvåa med 18. Vad gäller cupguld är också MFF etta med 15 stycken medan IFK Göteborg är tvåa med åtta guld. Inga andra svenska klubbar är ens i närheten av dessa meriter som dessa två klubbar kan visa upp.

AIK vs IFK Göteborg

Den största klubben från Stockholm och den största klubben från Sveriges näst största stad är också ett möte som klingar lite extra. Inte bara vad gäller odds på nätet utan också rivalitet. AIK har tredje flest SM-guld och näst flest cup-guld tillsammans med “Blåvitt” och när det är lag från Sveriges två största städer kittlar det givetvis lite extra. Därför är det också ett möte som är värt att besöka i Sverige.

AIK vs Djurgårdens IF

Stockholms två största klubbar historiskt sätt har en stor rivalitet vilket märks när dessa lag ställs mot varandra. Detta derby kallas för “Tvillingderbyt” och detta på grund av att båda klubbarna grundades 1891 i Stockholm. Båda lagen har lika många SM-guld med 12 stycken guld vardera. AIK vann senast 2018 medan Djurgården tog guld 2019. Du som vill spela svenskt har goda förutsättningar när dessa lagen möts.

Malmö FF vs AIK

Detta är två klubbarna som varit mest dominanta på 10-talet och är också Sveriges två största klubbar för tillfället. Vad gäller det sportsliga är det Malmö som har övertaget och AIK har inte vunnit nere i Malmö sedan 90-talet. Men på Friends Arena i Stockholm är det AIK som har övertaget. När lagen möts är det bra stämning på läktarna och rivaliteten har växt mellan klubbarna som ändå har en ömsesidig respekt även om det blivit något av hatmatcher på senare tid efter en del kontroversiella händelser på planen.

Degerfors vs Örebro

När Degerfors och Örebro möts är det riktigt hetsigt mellan lagen och detta är en av de stora rivaliteterna inom svensk fotboll. Degerfors var länge utanför Allsvenskan men tog sig upp säsongen 2021 och höll sig kvar. Ironiskt nog var det denna säsong som det annars ständiga mittenlaget Örebro fick lämna Allsvenskan och svensk fotboll. Genom åren har det varit några riktigt hetsiga matcher som sig bör när det är derby. Nu när Degerfors ligger i

Allsvenskan och Örebro huserar i Superettan är det Degerfors som tagit över rollen som storebror.

AIK vs Hammarby

Ytterligare ett Stockholmsderby är mötet mellan AIK och Hammarby. “Bajen” är de som har högst publiksnitt men AIK är på det sportsliga planet än mer framgångsrik klubb om man tittar på titlar. Men när lagen möts spelar det ingen roll vad som hänt tidigare utan matcherna lever sitt eget liv.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se