Hela denna artikel är en annons

Kan ett förhållande fungera även fast man inte röstar likadant?

  • Fredag 28 maj 2021 2021-05-28
E-post

Om lite drygt ett år har vi val i Sverige. För många är politiken en mycket viktig fråga, medan den för andra inte väcker något större intresse. Hur man än ser på det visar våra politiska åsikter hur våra grundvärderingar ser ut, vilket kan spela en väldigt stor roll när det kommer till ett parförhållande. Tusentals svenskar har träffat sin nuvarande partner efter det senaste riksdagsvalet 2018, och därför tänkte vi att det kunde passa bra med några tips om hur man kan undvika att politiken skapar friktioner i vårt förhållande.

Vilka problem kan uppstå?

Även fast man inte har någon typ av politiskt engagemang har man i de flesta fall en åsikt. Saker som hur man tycker att en ekonomi ska skötas eller hur ansvar bör fördelas kan lätt påverka oss i ett förhållande om vi inte tycker likadant som vår partner. Det kan uppstå ett svartvitt tänkande som i nuläget är väldigt påtagligt inom politiken – du har antingen rätt eller fel beroende på om du tycker lika som mig eller inte. Diplomatin kan lysa med sin frånvaro och man är bara intresserad av att visa att man har rätt istället för att lyssna och försöka förstå vår partners synsätt.

Fokusera på att hitta lösningar

  • Acceptera att det inte handlar om att ha rätt eller fel. Om det bara fanns en enda politik som fungerade skulle varenda regering göra likadant. Alla förhållanden är inte heller likadana, allt beror på individerna och omständigheterna. 

 

  • Var nyfiken. Om du är tillsammans med en person tar vi för givet att du tycker om, eller rent av älskar, hen och tycker att denne är en bra människa. Be hen berätta varför hen tycker på ett visst sätt, och var öppen för förklaringen. Kanske kommer nya sätt att tänka att öppnas för dig.

 

  • Satsa på att göra din partner lycklig så kommer resten att lösa sig av sig själv. Ha en djup och öppen kommunikation utan att vara dömande. Det är lätt att missa prioriteringar i vardagsstressen, ta ett steg tillbaka och utvärdera vad du/ni skulle kunna göra bättre tillsammans. Ibland är det lätt att bli frustrerad och hitta fel när man är trött, men glöm aldrig din partners många positiva sidor och varför du valde hen att spendera din tid och ditt liv med.

 

  • Fysisk närhet. All fysisk kontakt är oerhört viktig i ett förhållande, men om ni har ett sexliv det slår gnistor om finns det inget som kan stoppa er. Man lever bara en gång, så se till att leva ut era fantasier tillsammans och ge njutningen den betydelse den förtjänar. Glöm inte att testa spännande sexleksaker på Lovebuddy.se – har ni den rätta kemin mellan lakanen kommer varken politiken eller meningsskiljaktigheter att spela någon roll längre.
Hela denna artikel är en annons

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se