Medial och politisk nervositet hotar verklighetsbeskrivningarna

Faksimil/Skärmavbildning TV4.
  • Onsdag 22 dec 2021 2021-12-22
E-post 1071

TV4 bjöd in föreläsaren och statsvetaren Barakat Ghebrehawariat för att redogöra för olika olämpligheten i det svenska språket. Ett programinslag som förvånade många på sociala medier under gårdagen. Och som kommer, om det vill sig illa, på sikt skada och utarma begrepp som är direkt nödvändiga för att beskriva den verklighet som vi lever i och som blir allt mer problematisk och i vissa fall upplevs som hotande.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Som prenumerant och premiumkund har du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Ur dagens artikel vilket kluster Barakat Ghebrehawariat kommer ur och varför hans identitetspolitiska budskap inte är ologiskt.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se