Neutraliteten ligger i betraktarens öga

Public Service: SR, SVT samt Utbildningsradion, UR.
  • Lördag 18 dec 2021 2021-12-18
E-post 736

Veckans “30 minuter” med SVT Anders Holmberg och DN:s artikel om hur journalistik och aktivism flyter ihop tydliggör problemen som främst Public Service har med begreppet neutral nyhetsförmedling och framför allt värdering. I SVT fall, men även Sveriges Radio, har oviljan att granska makten varit påtaglig de senaste decenniet.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Som prenumerant och premiumkund har du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Ur dagens artikel hur bland annat Carina Bergfeldt helt utlämnar tidigare statsminister Stefan Löfvens hustru, Ulla Löfvens, inflytande över bland annat kyrkopolitiken samt Public Service kroniska, nästintill strukturella avogsamhet att granska maktkorruption i regeringen.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se