Regeringen försvarar civilsamhällets självkorrumperande finansiella struktur

Folkbildningsrådet / Anna Ekström, S. Foto: Pressbild.
  • Fredag 29 jan 2021 2021-01-29
E-post 755

Gårdagens interpellationsdebatt mellan riksdagsledamoten John Weinerhall, M, och utbildningsminister Anna Ekström, S, avlöpte som förväntat. Regeringen fortsätter att försvara det självkorrumperande system som finansieringsmodellen av civilsamhället utgör och motsätter sig extern granskning av utbildningsförbunden.

Riksdagsledamoten John Weinerhall, M, mötte utbildningsminister Anna Ekström, S, under gårdagen i en interpellationsdebatt om studieförbunden.

De senaste åren har kantats av en rad med avslöjanden om uppenbara brister i Folkbildningsrådets styrning och kontroll av studieförbunden. På Järvafältet under hösten  2020 kunde TV4 avslöja att åtta av tio studieförbund utsatts för organiserad brottslighet. 

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela intervjum.

– Dränaget av offentliga medel

– Slapp till obefintlig kontroll

– Motstånd mot extern granskning

– De ständiga förseningarna av skärpt regelverk……

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se