Folkbildningsrådet presenterar åtgärdsplan mot fusket

Folkbildningsrådet. Foto: Folkbildningsrådet samt Riksbanken. Montage.
  • Torsdag 15 apr 2021 2021-04-15
E-post 497

Under gårdagen presenterade Folkbildningsrådet det åtgärdspaket som skall komma till rätta med de felaktigheter som rapporterats av media sedan lång tid och som Folkbildningsrådet, efter år av extern press, själva kunde konstatera efter att till slut gjort en egen utredning. Trots en omfattande egen åtgärdslista som baseras på den interna granskningen finns uppenbara brister som endast kan åtgärdas om extern part förbehållslöst och utan begränsningar lyser igenom verksamheten.

Utöver oegentligheterna på Järvafältet som TV4 avslöjade hösten 2020, där de involverade studieförbunden nu tvingas betala tillbaka över fem miljoner kronor har Folkbildningsrådets beordrade stickprovskontroller för viss verksamhet visat att  de nio studieförbunden måste betala tillbaka ytterligare 35 miljoner kronor till staten för felaktigt utnyttjade statsbidrag.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar samt podcasts.

Ur dagens artikel:

  • Stora mörkertal
  • Systemfel
  • Kapning av identiteter

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se