Det bidragsindustriella komplexet – Skattefinansierad åsiktsproduktion i miljardklassen

Genrebild Pixabay/Studieförbunden logo. Montage.
  • Lördag 24 dec 2022 2022-12-24
E-post 346

Sedan Riksrevisionen släppte sin rapport om omfattande oegentligheter och brister inom studieförbunden och Folkbildningsrådet har röster höjts dels för en ökad reglering av denna skattefinansierade verksamhet, dels en neddragning av finansieringen. Samtidigt menar företrädare för civilsamhället att demokratin är hotad om dess skattefinansierade verksamhet underkastas större krav på ordning och transparens. Vissa menar även att det går ett drev av hat och hot mot dem. Men vad är det som hotas? Egentligen? Och varför?

Prenumerera på Ledarsidorna 

Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Då vi är motståndare till det statliga  presstödsystemet har vi valt att inte söka detta statsbidrag. Det skulle göra oss beroende av makten vi granskar. I dessa juletider sätter vi extra stort värde på varje ny prenumerant.

Vi är dock anslutna till det pressetiska systemet samt medlemmar i Publicistklubben.

Som prenumerant och premiumkund har du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 4 000 artiklar.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se