Göteborgskravallerna 20 år senare: Still alive and kicking

Polis gör utfall mot kravallerna i Göteborg 2001. Foto: Wikipedia
  • Måndag 14 jun 2021 2021-06-14
E-post 849

Tjugo år efter Göteborgskravallerna menar Petter Larsson, Aftonbladet Kultur, att vänsterns initiativ är förlorat. Men, visar Ledarsidornas kartläggning, ingenting kan vara mer felaktigt. Tvärtom blev denna händelse själva startskottet för fler nätverk som idag på allvar hotar den västerländska demokratin. Göteborgskravallerna blev den arena där flera av dessa fick kontakt och kunde samarbeta och inspirera andra.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad.Som prenumerant och premiumkund kan du ta del avpodden.

Som prenumerant får du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Ur dagens artikel

  • Tadzio Müller: ”Ur ett radikalt perspektiv var upploppen framgångsrika. Och denna långsiktiga öppning av det politiska rummet [för den politiska agendan] trots dess [AFA/Antifa] kortsiktiga upplösning omedelbart efter upploppen.
  • Andreas Malm: “Att besegra Israel vore ett socialt framsteg”.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se