Islamismen i Europa – uppföljaren

Fidel Castro och Yassir Arafat, Berlinmuren. Arkivbilder. Montage.
  • Lördag 21 nov 2020 2020-11-21
E-post 967

Parallellt med att driva Ledarsidorna skrivs nu uppföljaren till ”Islamismen i Sverige”. Och lika lite som Islamismen i Sverige är en bok om islam blir uppföljaren det. 

Detta är en bok om hur en fascistisk ideologi kom att resa sig inte bara ur ruinerna efter det andra världskriget utan även efter den förnedring som 1947 års krig mot judarna kom att innebära för det Muslimska brödraskapet. 

En bok om hur denna rörelse idag kan skörda frukterna av inte bara sina egna handlingar, utan även av det strategiska vägval som samarbetet med det forna DDR kom att innebära. För även om DDR endast finns kvar i historieböckerna som stat så lever nätverken och ideologierna vidare. DDR blev aldrig den parentes i historien som alla trodde när Berlin-muren föll. Något kom att överleva.

Har du inte köpt del I? Klicka på annonsen så kommer du till Bokus.

 

Detta ”något” är idag under tillväxt och konsolidering. Islamismen. En kraft som utplånar de ekumeniska skillnaderna inom islam och får shia- och sunnimuslimska islamister stå sida vid sida.  Det finns ett israeliskt talesätt :

När det regnar raketer från Gaza över Israel är det någon i Teheran som tryckt på knappen.

I Sverige kan vi se hur anti-israeliska och antisemitiska organisationer, som tidigare inte var möjliga att se samtidigt, står sida vid sida i demonstrationer på Sergels torg. Det sunni-muslimska islamistiska Brödraskapet sida vid sida med det av det iranska revolutionsgardet kontrollerade Hezbollah.

Något har hänt. Och något händer fortfarande i den islamistiska miljön. En ideologisk och politisk kraft växer fram som inte sett sin like i världshistorien. En kraft som är resultatet av när fascism, kommunism och religion gifter sig.

Idag presenteras ett första provkapitel av ”Islamismen i Europa” på Ledarsidorna. Under produktionens gång kommer fler inblickar i boken presenteras och planerad utgivning kommer bli hösten 2021, med risk för förseningar på grund av Corona.

Du kan stödja den löpande produktionprocessen genom att köpa något av det merchanise som tagits fram, som till exempel ”Det här är en svensk rondellhund”.

Klicka på annonsen för att komma till webb-butiken

 

Islamismen i Europa är inte en bok om islam. Den är en bok om hur en i grunden fascistisk rörelse kunnat växa fram och bli ett reellt hot mot den europeiska demokratin och öppna samhälle. En ideologi som är så pass stark att den överbryggar alla tidigare ekumeniska motsättningar inte bara inom islam utan även mellan islam och kristendom.

Provkapitlet kan du läsa och/eller ladda ner som inbäddat dokument nedan.

Islamismen i Europa

 

Islamismen I Europa – Intro by Johan Westerholm

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se