Makt, tro och solidaritet

Johan Westerholm/Johannes Nilsson.
  • Torsdag 10 jun 2021 2021-06-10
E-post 337

Socialdemokrater för tro och solidaritet är en sidoorganisation för religiösa socialdemokrater. Organisationen bildades redan på 1920-talet, men var länge ett marginaliserat förbund. Detta började förändras efter 1968, när man började föra fram den befrielseteologi och “tredje världenism” som blev tongivande i socialdemokratin efter folkhemsbygget. Idag är Tro och solidaritet ett av de viktigaste maktklustren inom den socialdemokratiska apparaten. Med Johan Westerholm och Johannes Nilsson.

Ett urklipp av avsnittet kan du lyssna på här.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela podcasten.

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se