Öppet lopp när Svenska kyrkan ska välja ny ärkebiskop

Svenska kyrkans flagga. Foto: Svenska kyrkan.
  • Fredag 10 dec 2021 2021-12-10
E-post 394

Kyrkomötets beslut, att implicit peka ut staten Israel som apartheidstat fällde enligt Ledarsidornas källor beslutet från ärkebiskopen att lägga ner staven redan nästa år. Och redan nu har olika kandidater börjat positionera sig på olika sätt. Där det utöver biskopskollegiet finns åtminstine ett ”wild card” som i sig skulle borga för en obruten linje av politisering av den Svenska kyrkan.

Tycker du att Ledarsidorna behövs? Tycker du att vi gör skillnad?

Journalistik är dessvärre inte en gratisprodukt och Ledarsidorna har tagit ett principiellt beslut att inte driva sidan med hjälp av statsbidrag. Statsbidrag i form av mediestöd skulle göra oss beroende av den makt och de makthavare vi granskar.

Om vi tar emot statsbidrag är vi inte längre en oberoende granskare av regering, riksdag och myndigheter. Vi avstår hellre bidragen och försöker hanka oss fram så gott vi kan istället. Det går dessutom inte att vara motståndare till ett bidragssystem och samtidigt göra sig beroende av det eller bidra till att mjölka ur staten på skattemedel.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Som prenumerant får du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se