Riksdagen tar avgörande steg för att rensa upp i det bidragsindustriella komplexet

Riksdagen / Folkbildningsrådet. Foto: RIksdagen samt logotyp Folkbildningsrådet. Montage.
  • Torsdag 25 feb 2021 2021-02-25
E-post

I skuggan av uppståndelsen kring Göteborgs Socialnämnd Centrums beslut att neka studieförbundet Ibn Rushd bidragsansökan fattade riksdagens kulturutskott, i full enighet, ett ännu mer långtgående beslut under tisdagen. En förestående total revision och granskning av Folkbildningsrådet tog ytterligare ett viktigt, och helt avgörande, steg på vägen.

Efter att Socialdemokraterna i Göteborg ställde sig bakom förvaltningens rekommendation som sorterar under Socialnämnd Centrum om att säga nej till Ibn Rushd bidragsansökan tillsammans med Moderaterna  och partierna Demokraterna och Sverigedemokraterna som sedan länge velat avslå ansökan, fanns en bred politisk majoritet i den fråga som varit infekterad alltsedan förra sommaren. 

I tisdags fattade nämnden beslut om att inte bevilja studieförbundet anslag vilket lett till kraftiga reaktioner inom arbetarrörelsen.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln.

Ur artikeln:

  • Kompakt motstånd från arbetarrörelsen
  • Säkerhetspolisens varningar negligeras
  • Riksdagen nu enig att granska Folkbildningsrådet
  • Motstånd att vänta från utbildningsministern

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se