Undergångsstämning på UD – “von Papen kommer”

Franz von Papen, tysk rikskansler 1 juni 1932–17 november 1932 / UD. Bild Wikipedia samt UD. Montage.
  • Tisdag 11 okt 2022 2022-10-11
E-post 954

UD står nu inför dramatiska förändringar om framför allt moderaterna håller vad de uttryckt om utrikesdepartementet och politiken innan valet. Dagens arbetsordning på UD, som präglas av ett stort mått av aktivism samt ”sladder vid kaffeautomaten” kommer inte bara behöva byggas bort fortifikatoriskt för att höja säkerhetsnivån på hela departementet. En ny utrikespolitik kommer kräva omfattande omorganisationer.

Prenumerera på Ledarsidorna 

Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Då vi är motståndare till det statliga  presstödsystemet har vi valt att inte söka detta statsbidrag. Det skulle göra oss beroende av makten vi granskar.

Vi är dock anslutna till det pressetiska systemet samt medlemmar i Publicistklubben.

Som prenumerant och premiumkund har du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 4 000 artiklar.

I dagens artikel artikel redogörs för det stämningsläge som råder på UD de senaste dagarna. En undergångsstämning där de flesta chefer numera är sjukskrivna på hel eller deltid alternativt sedan en längre tid arbetar hemma eller befinner sig på annan ort.

Och där vissa utpekade chefer nu förbereder sitt eftermäle för att kunna vara befordringsbara även i en ny ministär.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se