Därför granskar inte granskarna makten

  • Måndag 30 nov 2020 2020-11-30
E-post 1868

Vänskapskorruptionen, och det som kan kallas för delikatessjäv, är inbyggt i det svenska politiska och mediala systemet numera. Där granskare på ett eller annat sätt är i samspel med eller beroende av de som skall granskas. Detta blev tydligt genom Stoppa pressarnas avslöjanden om Fredrick Federleys privatliv.

Stoppa pressarnas avslöjande om europaparlamentarikern, andre vice ordförande i Centerpartiet och vice ordföranden för den liberala EU-parlamentsgruppen Renew Europe (tidigare ALDE) Fredrick Federleys privatliv har sänt chockvågor in i fler sammanhang än bara partiet vartefter nyheten sprids. Och nu närmar sig historien allt mer Centerpartiets ordförande Annie Lööf vartefter Stoppa pressarna släpper information.

Samtidigt tydliggör avslöjandet ett grundläggande systemfel inom svensk media. En media som borde granskat makten gör det inte. Av, visar det sig, lätt insedda skäl.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln.

–  Timbro och LO:s tankesmedjor – hur de interagerar med media och de politiska partierna.

–  Granskare och granskade i samma båt.

– Tystnadskulturen

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se