Direkta sakfel även i årets rapport om europeisk islamofobi

SETA:s varumärke "Leopold Weiss Institute" samt rapporten EIR 2020.
  • Måndag 10 jan 2022 2022-01-10
E-post 349

Årets European Islamophobia Report, publicerad av den turkiska tankesmedjan SETA, omfattar för första gången på fyra år även ett avsnitt om Sverige. Kvalitetsmässigt är det dock ingen skillnad från 2017 års rapport då även årets rapport innehåller lätt kontrollerbara direkta sakfel.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Som prenumerant och premiumkund har du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Ur dagens artikel hur utredaren, professor Masoud Kamali, bland annat påstår att Nationaldemokraterna 2020 utgjorde ett hot mot svenska muslimer. Nationaldemokraterna existerar inte längre utan lades ned för mer än ett decennium sedan. Vidare menar Kamali att flertalet redaktioner såsom bland annat DN och SvD präglas av islamofobi i sin nyhetsrapportering.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se