Liberalerna ifrågasätter Säpos bedömning i riksdagens talarstol

Riksdagen / Folkbildningsrådet. Foto: RIksdagen samt logotyp Folkbildningsrådet. Montage.
  • Lördag 1 maj 2021 2021-05-01
E-post

Veckan som varit har innefattat stort drama inom det offentligt finansierade civilsamhället i form av Folkbildningsrådet. Folkbildningsrådet och utbildningsminister Anna Ekström räddades på mållinjen av att Liberalerna och Centerpartiet bytte sida i kraven på granskning av Folkbildningsrådet. Liberalerna gick så långt att de implicerar att Säkerhetspolisen far med direkt osanning i sin årsbok när de pekar på finansiering av islamistiska radikaliserande miljöer med skattemedel.

Under veckan har stora förändringar skett i Folkbildningsrådets styrelse där hela presidiet nu bytts ut. Inger Ashing har valts till ny ordförande för Folkbildningsrådet. Ashing är sedan två år tillbaka ledamot i styrelsen och tar över ordförandeskapet efter Catharina Håkansson Boman. Inger Ashing har en lång bakgrund inom den idéburna sektorn och är sedan 2019 även vd för Internationella Rädda Barnen. Bland annat har Ashing varit chef för nationell och kommunal ungdomspolitik vid den statliga myndigheten Ungdomsstyrelsen (numera MUCF), och tillika dess ställföreträdande generaldirektör.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela podcasten.

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Ur dagens artikel

  • Stora mörkertal i Folkbildningsrådets egen utvärdering
  • ABF beskrivs internt som ett svart hål
  • Liberalerna ifrågasätter implicit i riksdagens talarstol Säkerhetspolisens trovärdighet
  • Centerpartiets företrädare Per Lodenius mer intresserad av att prata om folkdans.
Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se