Straff utan dom

Förundersökningen Västmanlandsfallet. Foto: Eget.
  • Söndag 12 dec 2021 2021-12-12
E-post

Ledarsidornas artikelserie om processen mellan staten, i egenskap av åklagarna vid åklagarmyndighetens REMA-enhet samt inte minst NOA:s enhet för artskydds- och kulturarvsbrott mot industrimannen Karl Hedin går mot sitt slut. Eller snarare etappavslut. För denna gång. 

Tycker du att Ledarsidorna behövs? Tycker du att vi gör skillnad?

Journalistik är dessvärre inte en gratisprodukt och Ledarsidorna har tagit ett principiellt beslut att inte driva sidan med hjälp av statsbidrag. Statsbidrag i form av mediestöd skulle göra oss beroende av den makt och de makthavare vi granskar.

Om vi tar emot statsbidrag är vi inte längre en oberoende granskare av regering, riksdag och myndigheter. Vi avstår hellre bidragen och försöker hanka oss fram så gott vi kan istället. Det går dessutom inte att vara motståndare till ett bidragssystem och samtidigt göra sig beroende av det eller bidra till att mjölka ur staten på skattemedel.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Som prenumerant får du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se