En lång historia av intolerans

Bild: Centerpartiet
  • Torsdag 28 jan 2021 2021-01-28
E-post

Sofia Jarl (C) uppmanade på årsdagen till minne av Förintelsens offer i en debattartikel övriga partier att våga ta ställning för frihet. En uppmaning som känns apart när Centerpartiets egen historia gås igenom. Centerpartiet har än idag inte gjort upp med vare sig sin äldre eller modernare historia. Som går in i vår tid, in i innevarande mandatperiod. Och som de delar med andra partier som inte upprättat någon vitbok.

Centerkvinnornas ordförande Sofia Jarl uppmanade på årsdagen till minne av Förintelsens offer i en debattartikel i Altinget Liberalerna till att våga ta ställning för friheten och individerna i den. Det är en klar adress till Liberalerna som Jarl menar  är ett parti som har gjort det och som alltid har varit en kraft i arbetet för att slå vakt om svensk liberal. demokrati.

En uppmaning från ett parti som inte på samma sätt kan uppvisa motsvarande historia.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela intervjum.

– Det glada 30-talet: Sveriges enda öppet antisemitiska riksdagsparti.

– 80-talet: Bjuder in personer som senare blir förklarade “non-grata” i Storbritannien för deras antisemitiska åsikters skull

– Solna-domen: Skillnad på folk och folk.

– De Grå Vargarna……

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se