Ny vändning i målet Karl Hedin – Begär överprövning av kammaråklagarens beslut

Polisens och Åklagarmyndighetens logo. Montage.
  • Tisdag 4 maj 2021 2021-05-04
E-post

Karl Hedin med bolag begär nu överprövning av kammaråklagarens beslut att överklaga den friande domen mot honom. Hedins ombud sammanfattar på fyra sidor på torr juridisk prosa en av de märkligaste rättsprocesserna i modern tid. En process där rättsväsendet tillåtits eventuellt att begå “ringa tjänstefel” utan påföljd samt att tingsrätten redan konstaterat att inget vilt skjutits och därmed  att inget brott har ägt rum som ens går att åtala.

Karl Hedin med bolag skickade under gårdagen i en begäran om överprövning av kammaråklagare Lars Magnussons beslut att överklaga den friande domen i åtalet om grovt jaktbrott vid Västmanlands tingsrätt. Hedin menar via sitt ombud att tingsrätten konstaterat att inget brott begåtts samt att åtalet mot honom vilat på en avlyssning som till och med riksåklagaren bedömt varit felaktig.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad i nyhetsbevakning och vår grävande opinionsjournalistik bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela podcasten.

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Ur plusmaterialet idag, bakom betalväggen, kan du även ta del av Karl Hedins fyra sidor långa begäran om överprövning. En bitvis skrämmande läsning om svenskt rättsväsende.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se