Svenska kyrkan anmält till Simon Wiesenthal-centret

Simon Wiesenthal Center logo/Svenska kyrkan. Montage.
  • Måndag 29 nov 2021 2021-11-29
E-post 792

Svenska kyrkans antagande av en motion vid Kyrkomötet om att utreda Israel för att bedriva apartheid har väckt en rad med reaktioner. I förra veckan uppmärksammades Simon Wiesenthalcentret på Svenska kyrkans agerande och beslut av en privatperson.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad.Som prenumerant och premiumkund kan du ta del avpodden.

Som prenumerant får du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Ur dagens artikel bland annat hur en privatperson nu uppmärksammat Simon Wiesenthalcentret på Svenska kyrkans agerande och hur detta center varje år listar världens värsta antisemitiska uttalanden eller annat. Där Sverige inte bara en gång, utan två, kvalificerat sig bland de tio värsta övertrampen.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se