Fotbollsderbyn värda att besöka i Europa

  • Torsdag 23 jun 2022 2022-06-23
E-post

I Sverige har vi Stockholmsderbyn men det finns ännu mer maxade fotbollsupplevelser att ta del av för den som önskar. Resan behöver inte gå så långt utan det kan räcka med att åka till Tyskland för att hitta fotboll med läktarstämning i världsklass utan att det ska kosta skjortan. Vi listar några derbyn värda att besöka.

Millwall vs West Ham

Den som sett Green Street Hooligans eller bara följer den brittiska fotbollen noggrant har stenkoll på London-derbyt mellan Millwall och West Ham. Lagen tillhör tyvärr inte samma division vilket gör att lagen inte ställs mot varandra allt för ofta. Men när det väl är derby i någon cupmatch är det också derby på Londons gator. Detta är ett av de största hatmötena som finns i fotbollsvärlden och den som får chansen att se en match mellan lagen bör ta den.

Roma vs Lazio

Den italienska huvudstaden Rom huserar för Serie A-klubbarna Roma och Lazio och när dessa lag möter varandra delas staden. Tifon och läktarsånger håller absolut världsklass i Romderbyt och det är en storslagen upplevelse som väntar för de som är på plats live och tittar på matchen. För andra som inte har möjlighet att ta sig till Rom kan betting på nätet vara ett alternativ då det ofta går att streama Serie A hos spelbolagen gratis och därmed ta del av Rom-derbyt den vägen istället.

The Battle of Oslo

Den som följer norsk fotboll och betting i Norge har säkerligen hört talas om The Battle of Oslo som är matcherna mellan Lyn och Vålerenga. Båda lagen huserar i den norska huvudstaden och det har varit många spännande drabbningar mellan lagen. En av de hetaste matcherna var semifinalen i norska cupen år 1967. Då stod det en plats i finalen på spel. Vålerenga har vunnit Tippeligan fler gånger än Lyn men det är Lyn som varit mest framgångsrika i Norska Cupen. När dessa lag möter varandra väntar heta möten.

Old Firm

I Skottlands huvudstad Glasgow huserar Rangers FC och Celtic, landets överlägset största klubbar genom tiderna. När de ställs mot varandra är det inte bara en match mellan två fotbollslag utan också mellan två religioner och politiska motpoler. Vad gäller stämning på läktaren och intensitet i matcherna är det inte mycket i fotbollsvärlden som är bättre. Detta är en av de största fotbollsupplevelserna som finns i Europa.

Milano-derbyt

I den italienska modestaden Milano finns två av Italiens absolut bästa fotbollslag. Zlatan Ibrahimovic har tillhört båda och tillhör fortsatt AC Milan. Inter vann Serie A säsongen 2020/21 medan Milan vann 2021/22. Därmed har matcherna blivit ännu hetare på senare år. Lagen delar också arena samtidigt som de delar staden. Den som gillar italiensk fotboll kommer säkerligen uppskatta ett besök till Milano och staden.

Sevilla vs Betis

Detta derby är det hetaste derbyt inom spansk fotboll. Sevilla mot Betis är något alldeles speciellt och det råder riktigt bra stämning på dessa matcher. Rivaliteten i Derbi Sevillano är något extra och även om El Clasico också har riktigt bra stämning är Derbi Sevillano ännu vassare enligt oss och definitivt värt ett besök för fotbollsfans.

Olympiakos vs Panathinaikos

Greker är ett passionerat folk och detta märks kanske med all tydlighet när det kommer till matcherna mellan Olympiakos och Panathinaikos. Olympiacos representerar från början arbetarklassen och laget grundades i den berömda hamnen Pireus medan Panathinaikos, som grundades i centrala Aten, tillhörde överklassen. Rivaliteten sträcker sig långt tillbaka och den som vill ha bra tryck på läktarna ska definitivt titta på denna matchen då det är svårslaget att nå samma stämning som när dessa lag ställs mot varandra.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se