Det här är en svensk rondellhund

  • Måndag 24 jul 2023 2023-07-24
E-post 10
Det här är en svensk rondellhund. Mitt minne av samarbetet med Lars Vilks

Hösten innan Lars Vilks tragiska dödsfall hjälpte han mig att ta fram en egen variant, min tolkning på en rondellhund.

Det här är en svensk rondellhund. Inte Lars Vilks rondellhund, inte heller Aron Flams tiger. Utan bägge.

Med allt som ligger i den dramatik som präglat både hunden och tigern. Vilks bidrag till processen mot Flam är inte berättad än, men den kommer bli det. Den resa som vi gjorde tillsammans och som resulterade i just “Det här är en svensk rondellhund”.

Motivet togs fram i dialog med Vilks och Aron Flam efter att Flam friats i Svea Hovrätt från varumärkesintrång med sin “Det här är en svensk tiger”.

Det finns nu 30 muggar kvar av de 200 muggar och ett hundratal T-shirts i varierande storlekar (M-2XL) jag tryckte upp. Jag hann inte trycka upp fler innan den tragiska söndagen den 3 oktober 2021.

Livet blev så trist och tomt. Men konsten lever vidare.

Jag tänker däremot inte trycka upp fler då den viktigaste av inspiratörerna till mitt ena projekt inte finns med oss längre. Det andra projektet jag hade med Lars, som vi pratade om så sent som helgen innan han dog har jag ännu inte lagt ner utan kommer återkomma om det under hösten.

Muggarna säljes för 295 SEK st ex porto, T-shirtsen för 150 kronor styck. Portot brukar landa på 50-100 kronor per försändelse, dvs köper du fyra muggar och några T-shirts går de i samma paket.

För beställning, så länge lagret nu räcker, maila på [email protected].

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se