Kreditkort lever stort än idag

  • Måndag 20 feb 2023 2023-02-20
E-post 0

Kreditkortet har funnits i Sverige sedan den 1900-talets tidigare hälft. Under resans gång har kreditkortet utvecklats, anpassat sig och förbättras – men aldrig omdefinierats. Samma beprövade koncept gäller då som nu.

Många personer parar säkert ihop användandet av ett kreditkort med onödig konsumtion; vi kan börja med att konstatera att det är ett något av en kliché. Även om konsumtion inte i någon mening ligger i det förflutna så har användningsområdet av ett kreditkort blivit betydligt bredare med tiden.

Det är ofta skräddarsytt efter en rad olika livsstilar och riktar sig i dagsläget inte enbart till dig som prioriterar shopping och vill lägga varenda mödosamt förvärvade krona på lyxkonsumtion.

kreditkortsval.se kan du läsa mer om kreditkort, dess syfte och hur de riktar sig till många olika slags personer. Du kan även ta del av recensioner och matnyttig information – utskrivet på ett överskådligt sätt. Dessutom är kreditkorten sett ur ett opartiskt perspektiv och rättar sig inte efter någon specifik kreditgivare.

Kan man använda ett kreditkort utan kostnad?

Rent och skärt behöver inte ett kreditkort kosta dig ett enda öre, i och med att trenden att avlägsna årsavgift har växt fram hos många kreditgivare.
Du behöver alltså i princip inte använda ditt kreditkort för att täcka kostnaden av att ha det.

Å andra sidan så tjänar ett kreditkort som inte används inte något större  syfte, förutom att finnas till som en trygghet vid oväntade utgifter.

Men om vi utgår från att du skaffar ett kreditkort för att använda det aktivt så ska du så klart utgå från en kreditgivare som dels erbjuder en så låg effektiv ränta som möjligt, och till bäst villkor.

Låt din personlighet vara den avgörande faktorn

Vi ska inte gå igenom några skräckexempel och måla fram en bild där kreditkort leder till skuldfällor. Visst finns det dock ett visst stigma som känns vid när man för kreditkort på tal? Men hellre är det dock symptomatiskt på en viss typ av person, och hur denne nyttjar sina tillgångar. Ingen rök utan eld, helt enkelt.

Genom research, eftertanke och noggranna ekonomiska beslut kan ett kreditkort hjälpa betydligt mer än stjälpa. Särskilt om du har klart för dig i vilket syfte du behöver använda kortet.

Pendlar du till exempel i ditt arbete så kan ett så kallat bensinkort vara ett sätt att tjäna pengar på din bränsleförbrukning. Då genom exempelvis bränslerabatt och bonuspoäng.

Ett annat slags kreditkort kan vara lämpligt för dig som ofta storhandlar i matbutiker. Och ur precis samma perspektiv lämpar sig ett annat typ av kort för dig som gillar att resa. Förutom bra villkor så ska alltså din personlighet och intresseområde vara den avgörande faktorn.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se