Liberalerna svänger i kulturutskottet – Ulf Kristersson får förbereda sig på fyra år till i opposition

Riksdagen / Folkbildningsrådet. Foto: RIksdagen samt logotyp Folkbildningsrådet. Montage.
  • Fredag 16 apr 2021 2021-04-16
E-post 979

Moderaternas utskottsinitiativ om en extern revision och granskning av studieförbunden kommer med största sannolikhet att röstas ner i riksdagen efter att Liberalerna och Centerpartiet bytt sida i riksdagens kulturutskott. Beslutet innehåller ett stort mått av drama då Ulf Kristersson och Ebba Bush nu måste förbereda sig för ytterligare fyra år i opposition då främst Liberalerna säger en sak till media och allmänhet men i de fall det skall fattas avgörande beslut istället är lojala till regeringen Löfven.

Moderaternas utskottsinitiativ om en extern revision och granskning av studieförbunden kommer med största sannolikhet att röstas ner i riksdagen. 

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar samt podcasts.

Ur dagens artikel:

En redogörelse för hur nu en utskottsmajoritet argumenterar på grunder som saknar sanningsenlighet. Ett parti tillskriver till och med Folkbildningsrådet att ha avslöjat miljonrullningen samt att en majoritet gömmer sig bakom Riksrevisionens granskning.

En granskning som utskottet inte har något att göra med.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se