Därför är motståndet mot förändrigar av Folkbildningsrådet så effektivt

Folkbildningsrådet. Pressbild samt foto från Riksbanken. Montage.
  • Måndag 10 okt 2022 2022-10-10
E-post 228

Det finns idag sannolikt endast svaga incitament från såväl riksdag som regering att skärpa regelverket kring Folkbildningsrådet. Allt för många av styrelsens ledamöter, både tidigare och nuvarande har varit en del av den utveckling som vi nu kan läsa oss till i Riksrevisionens rapport. Alltför mångas politiska karriärer och eftermäle ligger i vågskålen.

Extramaterial för prenumeranter 

I dagens artikel artikel presenteras alla de politiker som under perioden 2012-2022 har haft ett ansvar för Folkbildningsrådets utveckling i egenskap av styrelseledamöter.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Då vi är motståndare till det statliga  presstödsystemet har vi valt att inte söka detta statsbidrag. Det skulle göra oss beroende av makten vi granskar.

Vi är dock anslutna till det pressetiska systemet samt medlemmar i Publicistklubben.

Som prenumerant och premiumkund har du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 4 000 artiklar.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se